(Ak čakáte niečo hlboko duchovné, ospravedlňujem sa. Dnes budeme spolu variť. Týmto blogom reagujem na prosby mojich stravníkov:) )
Potrebujeme:
Mäso (nemusí byť nutne divina), paradajky, papriku, cibuľu, slaninu, paprikovú pomazánku, olej, kečup
Postup:
Papriku nakrájame na pásiky.
Paradajky na mesiačiky.
Cibuľu na mesiačiky – veľa cibule.
Slaninu na malé kúsky.
(Keď sme nemali paradajky a papriku, použila som mrazenú zeleninu a bolo to veľmi chutné.)
Mäso nakrájať na plátky.
Osoliť, okoreniť.
Vklepať strúhanku. (Odporúčam použiť silnejší sáčok, usypať tam strúhanku, obaliť v nej mäso a naklepať.)
Do hrnca dáme trochu oleja na dno. Položíme vrstvu mäsa. Naň lyžičku paprikovej pomazánky, posypte tým nakrájaným. Pridajte kečup a zalejte (asi) lyžicou oleja. Nasleduje ďalšia vrstva... a ďalšia.
Hrniec prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Podlievame (napr. vývarom alebo bujónom). Hotovo.
Príloha:
Americké zemiaky s korením a cesnakom (cesnak očistíme a pretlačíme, zalejeme olivovým olejom a dáme do mikrovlnky na 15-30 sekúnd)
Zatiaľ to chutilo úplne každému. Dobrú chuť!
Závislácky šalát
ľadový šalát + paradajky + pretlačený cesnak
vegeta + olivový olej + ocot balsamico (červený)
Pozor, tento šalát je prudko návykový!